ANBOS specialisaties

Acne

Als puistjes of mee-eters ontsteken, ontstaat er acne. Een vervelende, zichtbare aandoening op het gezicht, de rug en de borst. Een goede verzorging en huidverbeterende behandelingen verminderen de acne, voorkomen blijvende littekens en brengen de huid weer in balans. Cordula helpt je hiermee zodat jouw huid er weer schoon en fris uitziet!

Jeugdpuistjes

Acne vulgaris is de medische term voor jeugdpuistjes. Het is een chronisch ontstekingsproces van het haarfollikel-talgkliersysteem dat wordt beïnvloed door hormonale factoren. Meestal vind je acne op het gezicht, in de hals en nek, op de borst en de rug.

Pubers, maar ook volwassenen

Vrijwel iedereen krijgt in de puberteit acne. Bij de één zijn het enkele puistjes, bij de ander is het een uitgebreide huidaandoening. Deze kan psychische problemen geven. Acne begint vaak rond de puberteit en kan zo’n vijf tot tien jaar duren. Maar er zijn ook genoeg dertigers die nog steeds klachten hebben. Het komt ook voor dat volwassenen die nooit eerder last van puistjes hadden opeens acne krijgen.

Huidziekte

Vervelend tot zelfs traumatisch kan het worden als acne zich manifesteert als ernstige huidziekte. Ruim 40% van de pubers heeft rond het vijftiende levensjaar zodanig ernstige acne dat hulp van buiten noodzakelijk is.

Vergoeding door zorgverzekeraars

In sommige gevallen wordt deze behandeling vergoed door zorgverzekeraars. Controleer daarom ook je polisvoorwaarden.

Image module

Bindweefselmassage

De bindweefselmassage is een intensieve huidverbeterende massage van gezicht, hals, decolleté en, of rug. Deze intensieve massagetechniek activeert de doorbloeding en verbetert het onderhuids bindweefsel. Het resultaat is dat de huid zich op een natuurlijke wijze verstevigt. De bindweefselmassage is vaak ondersteunend bij een behandelplan voor huidverbetering maar kan ook los worden ondergaan.

Wist je dat bindweefselmassage ook goed werkt tegen panniculose (sinaasappelhuid)? Het kan namelijk ook ingezet worden voor de billen en bovenbenen.

De bindweefselmassage-behandeling bereikt snel resultaat zoals:
  • Zichtbare afname van panniculose
  • Afbraak van vetophopingen
  • Verbetering van de spierspanning en elasticiteit van de huid

Je huid wordt zachter, steviger en veerkrachtiger én je hebt zichtbaar minder panniculose. Maak een afspraak voor een anti-panniculose of huidverstevigende behandeling en onderga deze effectieve massage.

Image module

Camouflage

Spataderen, wijnvlekken, geboorteplekken en andere littekens zijn vaak blijvende oneffenheden die behoorlijk hinderlijk kunnen zijn. Cosmetische chirurgie kan bepaalde huidafwijkingen in veel gevallen verminderen, maar vrijwel altijd blijven er delen van de plek zichtbaar. Cordula kan met speciaal daarvoor ontwikkelde producten diverse huidoneffenheden camoufleren.

Hoe werkt een behandeling met camouflageproducten?

Cordula zal de specifieke plek behandelen door toepassing van speciale camouflageproducten. Deze producten zijn specifiek ontwikkeld voor camouflage, zowel wat betreft houdbaarheid, slijtvastheid als vochtbestendigheid. Door de producten op de juiste manier te mengen, wordt de kleur samengesteld die het best overeenkomt met jouw huidkleur. Een fixatie met poeder en/of een spray zorgt ervoor dat de camouflage niet afgeeft (waterproof).

Leer zelf camoufleren

De behandeling door Cordula leidt vaak tot zeer bevredigende resultaten. Aangezien het om blijvende afwijkingen gaat en de camouflage niet definitief is, is het echter belangrijk dat je zelf vaardig wordt in het camoufleren. Cordula kan je daarbij helpen.

Vergoeding door zorgverzekeraars

In sommige gevallen wordt deze behandeling vergoed door zorgverzekeraars. Controleer daarom ook je polisvoorwaarden.

Image module

Elektrisch ontharen

Heb je last van ongewenste haargroei of overbeharing? Bij Cordula kun je terecht voor een definitieve aanpak. Je overbeharing kan tot wel 80% permanent verwijderd worden door elektrische ontharing.

Hoe werkt elektrisch ontharen?

Met elektrisch ontharen wordt overbeharing definitief aangepakt. Via een dun, steriel wegwerpnaaldje wordt elk haarzakje met stroom vernietigd. Deze behandeling kan alleen worden uitgevoerd bij haartjes die zichtbaar zijn. Tussen de behandelingen door kunnen de haren niet geharst of geëpileerd worden. De behandeling moet meerdere malen, meestal wekelijks, worden herhaald. Afhankelijk van de haardikte, de mate van overbeharing en het te behandelen gebied kan de totale behandelingsduur sterk variëren van enkele maanden tot 1 à 2 jaar.

Vergoeding door zorgverzekeraars

In sommige gevallen wordt deze behandeling vergoed door zorgverzekeraars. Controleer daarom ook je polisvoorwaarden.

Image module

Manuele Lymfedrainage

Manuele Lymfedrainage is een zachte massagevorm die het lymfestelsel stimuleert om vocht en afvalstoffen af te voeren.

Het versterkt je afweersysteem en is stressverlagend. Deze massage is erg effectief om behandelingen bij ziektes te ondersteunen, overtollig lymfevocht af te voeren (bijvoorbeeld na een ooglidcorrectie), om roodheid te verminderen of om spanning kwijt te raken.

Image module

Shiatsu

Shiatsu is een japanse massagetechniek voor het verbeteren van de energie-doorstroming en het herstellende vermogen van de huid. Het woord Shiatsu betekent letterlijk vingerdruk. Deze massage wordt in Nederland dan ook vaak drukpuntmassage genoemd De kracht van Shiatsu is dat er naast een genezende werking ook een preventieve werking van uitgaat. De massage is daarbij een heerlijke manier van ontspannen en een veilige en doeltreffende methode van huidverzorging.

Shiatsu

Shiatsu massage is toe te passen bij gezondheidsproblemen of emotionele klachten. Shiatsu gaat uit van de aanwezige levensenergie en het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Bij goede gezondheid stroomt energie vrij door een netwerk van banen (meridianen) die over het gehele lichaam lopen.

  • De levensenergie kan worden verstoord door bijvoorbeeld:
  • verkeerde leefgewoonten
  • slechte voeding
  • gebrek aan lichaamsbeweging of juist eenzijdig gebruik van het lichaam
  • emotionele of lichamelijke inspanningen
Energie-doorstroming

Het doel van Shiatsu is het harmonieus laten stromen van energie. Als je energie-doorstroming goed is, voel je je goed en zie je er ook goed uit. Uiterlijk is niet voor niets de spiegel van ons innerlijk. Is er een teveel aan energie? Dan is de huid rood, warm en gespannen.
Is er een tekort aan energie? Dan is de huid vaak slap, vochtarm, vertoont een neiging tot rimpels en is vaal en koud. Is de energiestroom geblokkeerd? Dan is de huid slecht doorbloed en zijn er onderhuidse verhardingen en bobbels te voelen.

Spiegel van de lichaamsfuncties

Shiatsu ziet het gezicht als de spiegel van alle lichaamsfuncties. Als de functies van onze inwendige organen worden verstoord, kan dit leiden tot huidproblemen. Zo kan een schoonheidsspecialist die Shiatsu massage toepast een relatie leggen tussen steeds op dezelfde plek terugkerende puistjes (de huidconditie) en een orgaan (de bron van de energieverstoring).

Image module

Pincementsmassage

De pincementsmassage prikkelt de zenuwuiteinden in de huid en brengt zo de huid in balans. Het bindweefsel verbetert en de huid herstelt. De massage zelf is een kort prikkelende knijptechniek met verschillende uitvoeringen en sterktes. Pincements is effectief bij de behandeling van acne, littekens, een minder doorbloede huid of verslapte huid. Je kunt met deze massage je huid uitstekend in conditie houden.

Image module

© Cordula Prent